Saturday, 9 July 2011

jackpOt!

Aha .. ni nak citer sikit,  pagi tadi bangun pagi xtau nak wat ape. Pastu teringat lak aku capit (kawan aku) ade cakap pasal program Jom Gali .. "JOM GALI" ialah mencari barang2 rare di kedai2 lama ..
terus aku teringat rumah arwah unyang aku yg sekarang didiami oleh neksu dan wak tohar aku nun di Kampung Padang Balang tuh ..

Aku pon ape lagi .. mandi2 sarapan dan teros shoot g umah neksu aku ..

Setibanya aku disimpang Kampung ku tu, jelas terpampang kain rentang warna hitam yang tertulis
 "ROCK & ROLL 9 JULAI" ai maklumlah hari ni kan kecoh pasal perhimpunan BERSIH yang diadakan di ibu kota raya KL.. tapi tu lantaklah pandangan masing2 ..



Misi pertama aku pon bermula .. mula2 aku mecari di stor rumah neksu aku tapi hasilnya amat tidak memuaskan hati kerana barang yang aku cari xbanyak yg ada coz aku sangkakan banyak  ..
tp xpe coz aku ade jumpe satu bende yg istimewa .. BOTOLLLLLL tapi xbanyak ade 1 pak je (1 Crate)
tp tu da cukup memuaskan hati aku ..

teros aku ym chapit cakap ade botol dan teros bawak g umah dia ..hahaha bangga2 ..

lepas da balik n tunjuk kat capit, aku blk semula ke umah neksu aku ..

tetiba kan neksu aku ajak aku g beli barang dapur, aku pon tanye lah kat mane nk beli pastu neksu aku pon cakap la kite g kedai *******  ....

aku cakap boleh .. aku pon membawa neksu aku kesana dengan memandu kereta MYVI aku ...
setibanya di kedai ******* aku tanye la neksu2, kedai ni da burok kan ..pastu neksu aku cakap a'ah ni kedai lame dari keturunan unyang ko lagi ..owh patot la burok aku cakap ..

tapi tu bkn halnyer .. tetiba kan aku teringat balik "BOTOL" lantas teros aku suruh neksu aku tanya kat owner  kedai tu .. tapi  semangat ku patah apabila kakak ipar KING KONG cakap tiada ..haissshhh susah gak nak cari botol lama nih ..

neksu aku pon ckp la ala dulu r saya punya emak(unyang aku) selalu ade order  tiap2 tahun kalo raya itu air botol, kakak ipar KINGKONG si bini SIPANJANG cakap aiyaaa!!! itu botol mana ada lagi kakak .. sikalang r sudah xda kuar lagi woooo ..sikalang suma pakai plastik n tin woooo ...

hurmm..patah lagi semangat ..
tiba-tiba kan si kakak KINGKONG bini SIPANJANG menjerit cakap kakakkkkkk!!!!! itu botol ade la ... CILAKA punya PEPSI xda amik itu botol suda lama WOOOOOO ...(kilang pembekal pepsi yg dulu antar kat kdai tu xamik balik botol kaca tu da 4 tahun)
aku pon tgk je arah jari  si kakak KINGKONG bini SIPANJANG ni tepat menunjuk kan sudut terpencil di tepi sudut kedainya .. lalu aku pon menjerit .. HAIYA ASOOOOO..... INI BOTOL LA SAYA CARI MA....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
asoooo tu pon cakap HAAAAA? INI BOTOL KA? ha amik la ..
tanpa berlengah lagi aku pon pikul la kesemua AIR BOTOL tu ...
bepoloh-poloh aku dibueknyor .. (panjang lagi citer ni tp xlarat da nk tulih)

pastu aku ngan neksu teros beredar dan teros balik rumah ..
huuuuhhhhhh alangkah puasnyer hatiku dapat cari BOTOL ..
1 hari aku kerjakan cari nih sampai ke petang la ... tapi memang berbaloi baloi ....!!!!!!!!!

ni aku share sikit pic2  nyer .. harap sume enjoy dgr cite ni ..

hehehe







6 comments: