Wednesday, 13 July 2011

gift dari VIETNAM ...

haish .. tadi p kojo ..hari ini (13 julai 2011) semangat semacam lak den nak p opis sebab kawan opis balik dari vietnam..
ha' kenapo den semangat? haaaa .. ini yg nak cito nih coz den mengharapkan gift dari dorang ...HeHeHe ..
den ado  kirim barang .. barang apo? Ha.... da tontu botol coca cola ..  ntah apo gilo den ntah semanget lak nak kompol bondo2 tu .. especially coca cola...  ni sumo garo2 abg mie n chapit la ni .. racun den .. tp bilo dopikir2 kan balik syok jugo ..haisshhh da torjobak toruihkan jola ..
tapi kecewo lak den hari ni xdapek pulak hadiah tu ..  dio xbawak lak .. haisshhhhh .. itu yg den tgu2 tuh ..
tapi xpo, besok dio bawak ...  hari ni (13 juali 2011) totap gak dapek hadiah ...
ha ni den share sikit hadiah dari kawan opih den .. baik2 jugo dorang nih ..


Hadiah dari Brader Hadi !!!


ni pon dari dari Brader Hadi ..


Haa.. ni pulok hadiah dari Brader Rizal ..!!!

kito tunggu bisok pulak ... coca colaaaaaaaA.....


Ehem2 .. assalamualaikum ..
ha ni nak sambong cito semalam balik ni .. hari ni (14julai2011) ..
hari yang dinanti da tibo .. tepat jam sembilan suku brader hadi datang ke opis dan tanpo berlengah maso lagi taruih dio kuarkan botol coca cola yang den kirim ...
ha ni dio botol coca cola tu ... layaannnnnn...N




cube korang tengok .. botol coca cola dia... kalo nak tahu botol dio kaler pink penutup dia tu ...
tu memang original made in vietnam .. bukan senang nak dapat botol ni coz dia xde jual kat pasaraya macam kita(mengikut dari ape yg diceritakan brader hadi)
ni pon dia dapat kat kdai kaki lima di ho chi minh city ..

SEKIAN
NIZAM, 14 julai 2011 @ 6.40 pm

Saturday, 9 July 2011

jackpOt!

Aha .. ni nak citer sikit,  pagi tadi bangun pagi xtau nak wat ape. Pastu teringat lak aku capit (kawan aku) ade cakap pasal program Jom Gali .. "JOM GALI" ialah mencari barang2 rare di kedai2 lama ..
terus aku teringat rumah arwah unyang aku yg sekarang didiami oleh neksu dan wak tohar aku nun di Kampung Padang Balang tuh ..

Aku pon ape lagi .. mandi2 sarapan dan teros shoot g umah neksu aku ..

Setibanya aku disimpang Kampung ku tu, jelas terpampang kain rentang warna hitam yang tertulis
 "ROCK & ROLL 9 JULAI" ai maklumlah hari ni kan kecoh pasal perhimpunan BERSIH yang diadakan di ibu kota raya KL.. tapi tu lantaklah pandangan masing2 ..



Misi pertama aku pon bermula .. mula2 aku mecari di stor rumah neksu aku tapi hasilnya amat tidak memuaskan hati kerana barang yang aku cari xbanyak yg ada coz aku sangkakan banyak  ..
tp xpe coz aku ade jumpe satu bende yg istimewa .. BOTOLLLLLL tapi xbanyak ade 1 pak je (1 Crate)
tp tu da cukup memuaskan hati aku ..

teros aku ym chapit cakap ade botol dan teros bawak g umah dia ..hahaha bangga2 ..

lepas da balik n tunjuk kat capit, aku blk semula ke umah neksu aku ..

tetiba kan neksu aku ajak aku g beli barang dapur, aku pon tanye lah kat mane nk beli pastu neksu aku pon cakap la kite g kedai *******  ....

aku cakap boleh .. aku pon membawa neksu aku kesana dengan memandu kereta MYVI aku ...
setibanya di kedai ******* aku tanye la neksu2, kedai ni da burok kan ..pastu neksu aku cakap a'ah ni kedai lame dari keturunan unyang ko lagi ..owh patot la burok aku cakap ..

tapi tu bkn halnyer .. tetiba kan aku teringat balik "BOTOL" lantas teros aku suruh neksu aku tanya kat owner  kedai tu .. tapi  semangat ku patah apabila kakak ipar KING KONG cakap tiada ..haissshhh susah gak nak cari botol lama nih ..

neksu aku pon ckp la ala dulu r saya punya emak(unyang aku) selalu ade order  tiap2 tahun kalo raya itu air botol, kakak ipar KINGKONG si bini SIPANJANG cakap aiyaaa!!! itu botol mana ada lagi kakak .. sikalang r sudah xda kuar lagi woooo ..sikalang suma pakai plastik n tin woooo ...

hurmm..patah lagi semangat ..
tiba-tiba kan si kakak KINGKONG bini SIPANJANG menjerit cakap kakakkkkkk!!!!! itu botol ade la ... CILAKA punya PEPSI xda amik itu botol suda lama WOOOOOO ...(kilang pembekal pepsi yg dulu antar kat kdai tu xamik balik botol kaca tu da 4 tahun)
aku pon tgk je arah jari  si kakak KINGKONG bini SIPANJANG ni tepat menunjuk kan sudut terpencil di tepi sudut kedainya .. lalu aku pon menjerit .. HAIYA ASOOOOO..... INI BOTOL LA SAYA CARI MA....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
asoooo tu pon cakap HAAAAA? INI BOTOL KA? ha amik la ..
tanpa berlengah lagi aku pon pikul la kesemua AIR BOTOL tu ...
bepoloh-poloh aku dibueknyor .. (panjang lagi citer ni tp xlarat da nk tulih)

pastu aku ngan neksu teros beredar dan teros balik rumah ..
huuuuhhhhhh alangkah puasnyer hatiku dapat cari BOTOL ..
1 hari aku kerjakan cari nih sampai ke petang la ... tapi memang berbaloi baloi ....!!!!!!!!!

ni aku share sikit pic2  nyer .. harap sume enjoy dgr cite ni ..

hehehe







Friday, 8 July 2011

oakley sunday

oakley sunday for sale !!!
ni replica punye bukan ORI tapi  kalau dapat pakai memang rare
datang sekali dengan box dan strap oakley
Harga? hehe tak mahal pon nak dapatkan barang rare ni
hanya RM80 sahaja (include post)
berminat call majufamily 016-3288416

Wednesday, 6 July 2011

mari la jenguk-jenguk barang baru nih !






ha kawan-kawan ..ni nk citer skit ni ..ni barang original from palestin ..ianya barang perhiasan yang diperbuat dari marbles..berminat? harga sangat berpatutan ... call jela saya untuk tahu ..thanx for visiting!

Tuesday, 5 July 2011

Nike kanak2 ..



Kasut Nike kanak2 .
umur 1-3 tahun
normal price RM 45
now RM 35 !!!!